Žiofre: EU želi Srbiju i Zapadni Balkan, to je korisno za sve

„Zajedno smo jači i možemo da odgovorimo na izazove koji nas čekaju, kao što su klimatske promene, migracije, regionalna stabilnost, problemi u oblasti zdravstva.Samo zajedno možemo da gradimo i pravedniju budućnost za generacije koje dolaze“, rekao je Emanuele Žiofre na prijemu povodom početka šestomesečnog francuskog predsedavanja Savetom EU od 1. januara 2022. godine.

Čestitao je Sloveniji na predsedavanju u prethodnih šest meseci i, kako je ocenio, na odličnom poslu u okviru Saveta u teškim trenucima i na tome što je temu proširenja zadržala na visokom mestu među prioritetima političke agende EU.

„Ohrabreni smo što će se francusko predsedavanje EU nastaviti sa istom odlučnošću i što smo čuli snažno angažovanje predsednika Emanuela Makrona““, rekao je Žiofre na prijemu u Ambasadi Francuske.

Istakao je da je odlukom o otvoranja klastera EU poslala snažan politički signal Srbiji i dodao da to potvrđuje da su pregovori o pridruživanju proces koji je zasnovan na zaslugama i da EU konstatuje napredak Srbije u sprovođenju reformi.

Žiofre je poželeo uspeh Francuskoj tokom narednog šestomesečnog predsedavanja i poručio da može da računa na zajednički rad i saradnju kako bi se, kaže, postigli opipljivi rezultate kada je reč o proširenju i druge važne teme za Srbiju i njene građane.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar