Zima i pre početka pokazala svoju ćud, direktor RHMZ-a otkriva kakvo će vreme biti za Novu godinu

Hladno će biti i u narednom periodu, a prema rečima Jugoslava Nikolića, jutarnje temperature kretaće se od -6 do 2 stepena, a maksimalne dnevne od -2 do 7 stepeni. 

 

Sutra se očekuje pretežno suvo vreme da bi, naveo je Nikolić, u četvrtak i petak u Beogradu i u nižim predelima bilo kiše i sunežice, dok će u višim planinskim predelima padati slab sneg.

Dodao je da će u subotu i nedelju biti slabog snega u centralnim i južnim predelima Srbije, dok će u Beogradu padati u i ponedeljak.

Nikolić je rekao da količine padavina u ovom periodu neće biti velike i da neće stvoriti probleme.

Ukazao je da niže temperature krajem nedelje mogu izazvati poledicu, zbog čega savetuje oprez, naročito vozačima. 

Sneg oko Nove godine

„I u narednom periodu,  sve do kraja decembra, zadržava se karakter hladnog vremena s povremenim naoblačenjima i snežnim padavinama. Oko Nove godine, od 25. do 28. decembra, imaćemo uslove za padavine u nižim predelima, a takođe 1. i 2. januara se povećava mogućnost za snežne padavine“, najavio je Nikolić.

Dodao je da je teško reći da li će snega biti za samu novogodišnju noć, ali da će oko tog datuma biti uslova za snežne padavine.

„Mi smo prethodne godine imali malo blagu zimu, ova jeste pokazala jaču ćud, ali ne očekujemo neku ekstremnu zimu. Karakteristika je hladno vreme tako da nećemo imati naglo otopljavanje snega“, kazao je Nikolić.

Takođe, naveo je i da će se predstojeća zima uklapati u višegodišnji prosek, a da će očekivane temperature biti od 0 do 4 u višim predelima i od – 2 do -4 stepena u nižim krajevima.

„I po ostalim karakteristikama, po broju mraznih dana, količini padavina, ne očekujemo neko iskakanje iz višegodišnjeg proseka, tako da katastrofični scenariji i najave za ovu zimu ne stoje“, zaključio je Nikolić.  

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar