Zeman izašao iz bolnice

Sedamdesetsedmogodišnji Zeman već je pre dva dana bio otpušten iz bolnice, posle više od mesec dana lečenja, ali je tamo ponovo primljen samo nekoliko sati kasnije, nakon što je bio pozitivan na testu na koronavirus.

„Predsednik je dobio monoklonska antitela, standardni tretman za osobe koje pripadaju rizičnim grupama. On je u potpunosti vakcinisan protiv kovida 19, uključujući i treću dozu, i ne ispoljava nikakve simptome bolesti“, saopštila je bolnica, prenosi AP.

Zeman je hitno prevezen u bolnicu 10. oktobra, dan nakon izbora za Donji dom parlamenta i lečen je na odeljenju intenzivne nege, a njegovo stanje je pripisano neodređenoj hroničnoj bolesti.

Zemanov kabinet danas je saopštio da će češki šef države nakon izlaska iz bolnice otići u predsedničku palatu u Laniju, zapadno od Praga.

Iz kabineta dodaju i da Zeman planira da, uz propisane mere distanciranja, imenuje za premijera Petra Fijalu, lidera koalicije koja je pobedila na izborima, prenosi AP, podsećajući da je ta ceremonija bila planira za petak ali je odložena zbog zdravstvenog stanja predsednika.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar