Železnički tunel „Straževica“ od srede pod visokim naponom

Visoki napon od 25.000 volti biće pušten kroz kontaktnu mrežu i stabilna postrojenja električne vuče duž pruge Rakovica–Jajinci, uključujući tunel „Straževica“ i Kijevo.

Napon u kontaktnoj mreži izuzetno je opasan po ljudski život. Zbog izuzetno visokog napona, nesreća može da se dogodi i ako se osoba samo približi kontaktnoj mreži na nekoliko metara i na taj način uđe u strujno kolo, a ne samo ukoliko dodirne kontaktnu mrežu iznad pruge.

Zbog toga je strogo zabranjeno bilo kakvo neovlašćeno kretanje u zoni gradilišta, a nakon stavljanja pod visoki napon kontaktne mreže iznad pruge Rakovica–Jajinci, nepoštovanje propisa može direktno da ugrozi ljudske živote.

Puštanje pod napon kontaktne mreže na deonici pruge Rakovica–Jajinci, deo je završnih radova na modernizaciji i rekonstrukciji pruge Jajinci – Mala Krsna, na međunarodnom železničkom koridoru 10.

Modernizacija pruge Jajinci – Mala Krsna, pored obnove 68,8 kilometara koloseka, obuhvata i rekonstrukciju kompletnih elektrotehničkih postrojenja i kontaktne mreže duž ove deonice.

Radovi na celoj deonici se nastavljaju, uključujući i rekonstrukciju i modernizaciju kompletnih elektrotehničkih postrojenja i kontaktne mreže duž cele pruge.

„Infrastruktura železnice Srbije“ zbog toga još jednom upozorava da je strogo zabranjeno bilo kakvo neovlašćeno kretanje u zoni gradilišta i radova, jer se na taj način direktno ugrožavaju ljudski životi.  

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar