Završen sastanak Kontrolnog tela za međustranački dijalog

Na sastanku su, pored Dačića i predstavnika vladajuće koalicije, bili i lider Dveri Boško Obradović, zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, predstavnik DSS Uroš Janković, predstavnik Dosta je bilo Vojin Biljić i drugi.

Obradović je novinarima rekao da se nada da su predstavnici opozicije uspeli da „spreče“ određene zakonske izmene koje, kako kaže, nisu bile predmet sporazuma između vlasti i opozicije i da će ostati žrebanje za listu predsedničkih kandidata, da neće biti dozvoljena mogućnost da jedan birač može da podrži više izbornih listi, kao i da će svi učesnici dobiti više sredstava na početku kampanje.

„Ako smo to uspeli, a to će pokazati i glasanje u Narodnoj skupštini, onda smo ispunili misiju u Kontrolnom telu“, rekao je Obradović.

Tvrdi da je opozicija dobila uveravanje vlasti da će se to određenim amandmanima potvrditi, a reč je o takozvanim izbornim zakonima koji treba da se nađu na sednici parlamenta u sredu, 2. februara.

Lider Dveri kaže da je dogovoreno da liste na početku kampanje za parlamentarne izbore dobiju 40 odsto od ukupnih sredstava.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar