Zaposleni u kafiću „Zvuci srca“ ugostili poznate ličnosti u humanitarnoj akciji

Zaposleni u kafiću „Zvuci srca“ su organizovali humanitarnu akciju iz želje da upoznaju i ugoste poznate ličnosti.

Upoznali su, između ostalih, Neleta Karajlića i Bilju Krstić, a Aleksandra, koja je zaposlena u kafiću, rekla je da bi volela da im dođe i Marija Šerifović.

„Svi dolaze od gostiju i traže nam razne kafe“, navela je Aleksandra koja je navela da prave šolje, torbe, cegere i različite stvari koje gosti mogu da kupe u prodavnici u okviru kafića.

Kupovinom proizvoda koje su izradili mladi sa smetnjama u razvoju daje se podrška njihovom radnom angažovanju, ali i integraciji u zajednici u kojoj žive.

Direktor organizacije „Dečje srce“ Goran Rojević ističe da je cilj postojanja kafića da osobe sa smetnjama u razvoju razbiju predrasude o sebi samima.

„Da mi ne pričamo u njihovo ime, da ih mi ne zastupamo, neka zastupaju sami sebe. Jedinstven je lokal u regionu, jedinstven je lokal i u svetu, pošto je jedini kafić u kojem se ništa ne plaća i jedini kafić u kom postoji muzička rok grupa koju čine mladi sa smetnjama u mentalnom razvoju“, naveo je Rojević.

Govoreći o planovima za Novu godinu, Rojević je naveo da im je cilj da sve porodice sa kojima organizacija sarađuje dobiju paketiće i da provedu praznike u radosti.

U kafiću „Zvuci srca“ angažovano je 15 mladih sa smetnjama u razvoju, a od toga je osam zaposleno zahvaljujući beneficijama Nacionalne službe za zapošljavanje, a sedam ih se sprema za zaposlenje.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar