„Vulkan Enerdži“ i „Stelantis“ potpisali sporazum o snabdevanju litijum hidroksidom

„‘Stelantis’, planira da uloži preko 30 milijardi evra (33,92 milijarde dolara) do 2025. godine kako bi elektrifikovao svoju liniju vozila, koristiće litijum u tri svoja pogona za proizvodnju baterija u Evropi“, navela je kompanija „Vulkan Enerdži“ u saopštenju.

Najava dolazi nedelju dana nakon što je „Vulkan Enerdži“ potpisao drugi ugovor sa francuskim proizvođačem automobila „Reno“ o snabdevanju između 26.000 i 32.000 metričkih tona litijumskih hemikalija za baterije iz svojih geotermalnih nalazišta slane vode u Nemačkoj.

Kompanija „Vulkan Enerdži“ već ima ugovore o snabdevanju sa belgijskom grupom za reciklažu „Umicore NV“ i južnokorejskim „LG Chem Ltd“.

Litijum je osnovna komponenta za pravljenje litijum-jonskih baterija koje se koriste u električnim vozilima. Ubrzo je postao popularan kako se svet kreće ka čistijim oblicima energije.

Automobilski konglomerat pod imenom „Stelantis“ je nastao, posle višemesečnih pregovora i kompleksnih promena, spajanjem kompanija „Fijat Krajsler automobili“ i „Pežo-Sitroen“.  

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar