Vučić sa Dodikom o regionalnim pitanjima i izgradnji auto-puta Rača

Aleksandar Vučić obavestio je Milorada Dodika o razgovorima koje je vodio sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, ali i o razgovorima sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Teme razgovora bile su i izgradnja gasovoda između Srbije i Republike Srpske, izgradnja auto-puta Sremska Rača – Kuzmin – Bijeljina, i drugih infrastrukturnih projekata.

„Predsednik Dodik upoznao je predsednika Vučića sa situacijom u Bosni i Hercegovini i daljim planovima ‘političkog Sarajeva’ da ubrza proces preuzimanja prerogativa i kompetencija vlasti Republici Srpskoj“, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima predsednika Republike Srbije.

Milorad Dodik je dodao da Republika Srpska želi mir, ali da neće dozvoliti bilo kome da ukida ili uništava pravo Republike Srpske i srpskog naroda na opstanak.

Predsednik Srbije podelio je fotografiju susreta na na Instagram nalogu budućnostsrbijeav.

„Nedeljno prepodne u razgovorima sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom o svim regionalnim pitanjima i izgradnji auto-puta Rača – Bijeljina“, napisao je predsednik Srbije.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar