Vučić sa delegacijom Francuske razvojne agencije o partnerstvu i ekonomskim odnosima dve zemlje

Predsednik Aleksandar Vučić je ocenio da su odnosi između Srbije i Francuske podignuti na nivo strateške saradnje, posebno imajući u vidu lično zalaganje predsednika Makrona i prijateljske odnose koji su regulisani uspešnom saradnjom u svim oblastima, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima predsednika Republike.

Istakao je da je saradnja dve zemlje još jednom potvrđena kada su 26. novembra 2020. godine u Beogradu Vlada Srbije i Vlada Francuske potpisale Sporazum u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji, gde je Francuska razvojna agencija implementator finansijske podrške za njihovu realizaciju.

Sagovornici su se saglasili da je dalji razvoj i dodatno jačanje ekonomskih odnosa između dve zemlje jedan od prioriteta i u budućnosti, te je u tom kontekstu jedna od tema ovog sastanka bila i realizacija Projekta za regionalne deponije koji se odnosi na Program čvrstog otpada u Srbiji, a čija je ukupna vrednost 150 miliona evra i koji će biti kofinansiran u odnosu 50:50 između Evropske banke za obnovu i razvoj i Francuske agencije za razvoj, navodi se u saopštenju.

Predsednik Vučić je zahvalio Francuskoj agenciji na podršci, s obzirom na to da je pored prioritetnih oblika saradnje kao što su kapitalni infrastrukturni projekti i projekti u oblasti energetike, saradnja sada proširena i na druge delatnosti od javnog interesa.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar