Vučić predsednik SNS-a do izbora, izabrani novi potpredsednici

Na izbornoj skupštini SNS-a za nove potpredsednike SNS-a odabrani su Miloš Vučević, Siniša Mali, Vladimir Orlić, Nevena Đurić, Marko Đurić, kojem je zamrznut mandat zbog svog ambasadorskog angažovanja, Aleksandar Šapić i Ana Brnabić.

Odlučeno je da će predsednik stranke Aleksandar Vučić predvoditi SNS do izbora, a odbio je da prihvati jednoglasan predlog svih članova stranke da se ponovo kandiduje kao jedini kandidat za predsednika stranke. 

Ana Brnabić je objasnila da je u pitanju kompromisno rešenje koje podrazumeva da Aleksandar Vučić predvodi SNS do izbora u aprilu nakon čega će biti održana vanredna skupština na kojoj će biti izabrani predsednik i zamenik predsednika SNS-a.

„Jednoglasna odluka svih članova SNS, svih mesnih, gradskih odbora bila je da predsednik Aleksandar Vučić nastavi i da bude jedini kandidat za predsednika SNS-a. Aleksandar Vučić je odbio da se kandiduje za predsednika SNS-a, pa smo postigli komprimisno rešenje i produžili mu mandat tako da će nastaviti da vodi SNS do ovih izbora, odnosno da podrži stranku i pomogne joj i za ove izbore“, rekla je Brnabićeva.

Nakon izbora koji će biti održani 3. aprila, Srpska napredna stranka će, kako je najavila Brnabićeva, imati vanredni kongres na kojem će izabrati i predsednika i zamenika predsednika stranke.

Na današnjoj skupštini, kako je kazala Brnabićeva, usvojeno je 10 načela političkog delovanja SNS-a, izveštaj o radu SNS, a izabrani su i rukovodeći organi stranke, odnosno novi glavni odbor, novi izvršni odbor i za predsednika izvršnog odbora Darka Glišića, kao i nove članove predsedništva stranke.

Brnabićeva kaže da je danas izabrano manje od 100 članova predsedništva stranke, a da se posebno ponosi time što su veliki broj novih članova predsedništva žene.

„Važno je i ponosna sam što imamo oko 50 potpuno novih članova Predsedništva SNS-a, od kojih je značajan broj mladih u skladu sa onim što je predsednik SNS-a Aleksndar Vučić tražio od nas, a to je i da pokrenemo smenu generacija i da damo veću šansu mladima, što smo radili i sve ovo vreme kroz Akademiju mladih lidera“, navela je Brnabićeva.

Brnabićeva je navela i da je jedan od potpredsednika stranke mlada Nevena Đurić, kojoj su na predlog Aleksandra Vučića dali puno poverenje da, kako kaže, da sve od sebe i da na kraju krajeva svojom hrabrošću da primer kako se boriti u budućnosti, a i na izborima na svim nivoima 3. aprila.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar