Vučić: Neće biti čekanja na skupštinsku ratifikaciju sporazuma iz Tirane

Aleksandar Vučić je odgovarajući na pitanje novinara ocenio kako nema potrebe da se u sporazume ugrađuju mehanizmi za rešavanje eventualnih sporova.

„Tu nikakvih problema ne može da bude i nikakavih sporova, jer niko ne množe da bude oštećen. Reč je o stvarima koje donose mnogo koristi svim zemljama članicama ‘Otvorenog Balkana'“, rekao je predsednik Vučić.

Ocenio je da će u početku možda biti problema u elektronskoj razmeni podataka o zaposlenima i primeni aplikacije za tržište rada, ali je dodao da će taj sporazum pomoći da Srbija nadomesti nedostatak radne snage.

Vučić je napomenuo da su trojica lidera do sada sve odluke donosila konsenzusom.

„Ne moramo tako da donosimo odluke, ali smo se oko svega usaglašavali i rešavali sva pitanja dogovorom, a sada ćemo da uradimo i neke procedure i način kako ćemo da finansiramo projekte. Da li srazmerno ekonomskoj snazi zemalja ili broju stanovnika ili podjednako, to će tek da bude dogovoreno“, naveo je Vučić.

Ocenio je da je „Otvoreni Balkan“ vizionarska ideja i da u njenu realizaciju treba da bude uključeno što više stručnih timova.

„Ako na kraju dođemo do carniske unije sa Severnom Makedonijom i Albanijom, onda ćemo biti na takvom nivou da ćemo rešiti bezbroj problema i svi ćemo imati neuporedivo veće prihode i biti mnogo uspešniji u privlačenju investicija i svemu drugom“, zaključio je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar