Vučić na svečanoj akademiji: Naprednjaci pokazali kako izgleda pristojna Srbija

Aleksandar Vučić je izjavio večeras na svečanoj akademiji, kojom SNS obeležava 13. godišnjicu osnivanja stranke nakon ranije danas održane izborne skupštine, da su naprednjaci pokazali kako izgleda pristojna Srbija, dok su neki samo želeli da naškode drugima.

„Hvala vam, jer kada su vam neki pretili blokadama puteva, da urade nešto što niko nije radio decenijama, da nekome zabrani kretanje i slobodu, nisu znali da ste najtvrdokorniji kada vam brane slobodu i zato ste svi došli ovde, u inat onima koji nisu hteli da ovde budete“, rekao je Vučić.

Poručio je naprednjacima da predaja nije opcija i da nikada nema povlačenja, posebno ne pred onima koji su, kako je ocenio, uništili Srbiju.

Zamolio je sve prisutne da velikim aplauzom podrave lekare koji se dve godine bore za živote naših najdražih, baka, deka, roditelja, braće, sestara, supružnika, dece… protiv koronavirusa.

Vučić je poručio da je SNS za 13 godina, kao partija i devet godina koliko je u vladi, uspeo da promeni svest kod naših ljudi.

„Da više ne važi da smo poslednji u svemu, da osim što možemo u nekom sportu da osvojimo medalju, to bude zamena za uspehe u nekim važnijim poljima, da je važno da očekujemo uspeh i tamo gde smo gubili“, poručio je lider SNS-a.

Ukazao je da će Srbija za 2020. i 2021. godinu po kumulativnom privrednom rastu biti najbolja u celoj Evropi.

„Stvari se brzo menjaju, ponosan sam na mlade ljude“ 

Vučić je naglasio da se stvari brzo menjaju. Zato kod onih, kako je rekao, od kojih SNS ne sme da se sklanja, raste nervoza.

„Ono što je ušlo u načela stranke je da kad god SNS bude na vlasti zemlja će voditi samostalnu, nezavisnu politiku u interesu naroda i građana Srbije. Ne mogu da opišem koliko ponosan na tu odluku“, rekao je Vučić.

Posebno je, kaže, ponosan što je mogao da vidi na skupštini stranke i na svečanosti mlade ljude.

„Mi smo uspeli da izgradimo takve mlade ljude, zrele, borce, sposobne da vide budućnost, da je prepoznaju“, istakao je Vučić.

Naglasio je da je Srbija danas mnogo bolje povezana nego ikada ranije.

„U ovom trenutku se gradi 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica. Gradimo i pruge. Neko bi rekao to su samo putevi i pruge. Izgradili smo više bolnica i domova zdravlja nego u prethodnih 50 godina. Napravili smo i četiri naučno-tehnološka centra za koji žive i u kojima rade mladi ljudi koji donose najveći rast BDP-a svojom genijalnošću, kojom čine da zemlja brže napreduje nego drugi“, ukazao je Vučić.

Istakao je da je SNS otvarao muzeje i pozorišta, dok su ih, kaže, drugi zatvarali, i da ova vlada isplaćuje premije sportistima, jer traži još bolje uspehe.

Poručio je okupljenima da, kada se vrate u svoja mesta, podsete ljude na tu razliku, da ne misle da je sve Bogom dano, i da smo sve imali.

„Mogli ste da vidite kako izgleda Beograd na vodi. Uskoro će slični projekti biti građeni u i drugim gradovima Srbije. Ljude ne možete da prevarite, vide, imaju oči, a oči ne varaju. Ne možete pričama da je nekada bilo mnogo lošije da ih prevarite“, poručio je Vučić.

U Areni se na svečanoj akademiji okupilo više hiljada članova i simpatizera Srpske napredne stranke. Mnogi su ostali ispred hale, pa svečanost prate preko postavljenih video bimova.

Predsednika Vučića su okupljeni, po ulasku u Arenu, pozdravili dugotrajnim aplauzom, dok je na tribini razvijen veliki transparent sa Vučićevim likom, zastavom i grbom Srbije.

Skupu prisustvuju članovi SNS-a, ali i gosti iz drugih stranaka, lider SPS-a Ivica Dačić i funkcioner socijalista Dušan Bajatović, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, a tu su i predstavnici Srpske liste sa KiM, Goran Rakić i Igor Simić.

Svečanost je počela izvođenjem himne „Bože pravde“, a zatim je kroz kratak film usledilo podsećanje na sve izazove sa kojima se Srbija suočila tokom epidemije koronavirusa, kao i ulaganja u zdravstvo.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar