Vučić: Dodatnih 20.000 dinara penzionerima posle 15. februara

Aleksandar Vučić je tokom posete Doljevcu, obraćajući se građanima, rekao da plate i penzije moraju još brže da rastu u narednom periodu.

„Iza 15. februara dobiće penzioneri dodatnih 20.000 dinara“, kazao je predsednik. On je istakao da to država može da radi pošto je danas mnogo jača nego pre.

Izneo je podatak da je po prvi put industrija pretekla po potrošnji struje građane, što pokazuje kako zemlja napreduje.

„Do sada je dve trećine potrošnje struje otpadalo na građane, a danas industrija sa više od 50 odsto pretekla je po prvi put građane po potrošnji struje“, objasnio je Vučić. 

Predsednik je obećao da da će država za vodosnabdevanje u Doljevcu izdvojiti 6,5 milona evra kako bi jednom zauvek rešila taj problem.

„Juče smo razgovarali i početkom naredne godine, što znači odmah, uložićemo 130 miliona dinara novac u potpunu rekonstrukciju Osnovne škole Vuk Karadžić“, rekao je Vučić.

Kaže i da je 40 miliona dinara opredeljeno za opštinu Doljevac kako bi mogla da vrati neki od ranijih kredita. Dodao je da će i u Pukovcu biti urađen plato, odnosno centralni trg.

Zahvalio je građanima Doljevca što su bili uvek uz svoju državu i dodao da će država pomoći toj opštini u izgradnji puteva.

Predsednik  je danas u okviru posete Nišavskom okrugu obišao rekonstruisanu  biblioteku u Doljevcu, za čiju rekonstrukciju je Ministarstvo kulture izdvojilo 24 miliona dinara, a lokalna samouprava 14 miliona.

Prema rečima predsednika opštine Doljevac Gorana Ljubića, na zgradi biblioteke je urađen prvi sprat koji nije postojao ranije, podignut je krov, a urađena je i bioskopska sala.

U zgradi biblioteka je i muzička škola u Doljevcu za koju su, kako je rekao predsednik opštine, već interesovanje pokazalo 400 dece.

U biblioteci se nalazi 60.000 knjiga od kojih su neke veoma retke.

U planu je, kaže predsednik opštine, da se uradi još rasveta i bina, za šta je Ministarstvo kulture odobrilo 2,5 miliona dinara.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar