Vremenska prognoza – 10. decembar

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)

10.12.2021. Petak Ujutru i pre podne oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Posle podne prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, na severu pre podne severozapadni, posle podne u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša od 3 do 8 stepeni. Uveče i tokom noći naoblačenje sa jugozapada.

11.12.2021. Subota Oblačno mestimično sa kišom, u planinskim predelima sa snegom. Krajem dana i tokom noći kiša će preći u sneg i u nižim predelima na zapadu i jugozapadu zemlje. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, tokom dana u skretanju na severoistočni i severni. Najniža temperatura od 0 do 3, najviša od 3 do 6 stepeni. Upozorenje: Sneg, manje povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 80%.

12.12.2021. Nedelja Oblačno sa snegom, hladno i vetrovito. Padavine će povremeno biti i umerenog i jakog intenziteta, naročito u centralnim i istočnim krajevima. U nižim predelima formiranje, a u višim povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak severozapadni, povremeno sa udarima olujne jačine, pa je moguće i stvaranje snežnih nanosa. U Timočkoj Krajini u nižim predelima sa kišom koja će krajem dana preći u sneg. Najniža temperatura od 0 do 4, najviša od 1 do 3, u Timočkoj krajini oko 6 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 80%. Sneg, formiranje i povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

13.12.2021. Ponedeljak Oblačno mestimično sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Posle podne slabljenje intenziteta padavina i postepeni prestanak padavina prvo na severu i zapadu Srbije. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak severozapadni, pa je moguće i stvaranje snežnih nanosa. Najniža temperatura od -1 do 2, najviša od 1 do 3, u Timočkoj krajini oko 5 stepeni. Upozorenje: Sneg, manje povećanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 14.12.2021. do 18.12.2021.)
Od utorka uglavnom suvo, u jutarnjim satima ponegde magla i slab mraz, tokom dana umereno oblačno i manji porast dnevne temperature, a samo u planinskim predelima povremeno sa slabim snegom.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar