Vlasti u Prištini nastavljaju da plene uređaje za rudarenje kriptovaluta

U više sredina na KiM, u poslednjih nekoliko dana, policija je oduzela ukupno 342 uređaja za proizvodnju kriptovaluta. Najavljene su nove akcije pretrage i oduzimanja.

„Policijska jedinica u Vučitrnu u subotu je pronašla i oduzela šest uređaja sa 42 kartice za proizvodnju kriptovaluta. Zaplena sumnjivih aparata i opreme izvršena je u selu Drvare u Vučitrnu, u trenutku kada je policijska jedinica zaustavila automobil lokalnih registarskih oznaka, tokom detaljne kontrole u unutrašnjosti automobila pronađeno je i oduzeto šest uređaja sa 42 kartice“, navodi se u saopštenju.

U svojstvu osumnjičenog, saslušan je vozač vozila koji je nakon obavljenog razgovora pušten da se brani u redovnom postupku.

Policija je na KiM od 6. januara ove godine pokrenula operaciju zaplene uređaja koji proizvode kriptovalute. U prvim akcijama zaplenila je 70 uređaja.

Zaplenjeno je 67 uređaja u južnom delu Kosovske Mitrovice, dok su tri uređaja zaplenjena zaplenjena u selu Surkiš kod Podujeva.

Najveća zaplena obavljena je u selu Trebići u opštini Leposavić, gde su zaplenjena 272 uređaja.

Rudarenje kriptovaluta na KiM je zabranjeno odlukom vlade poslednjih dana prošle godine zbog prevelike protrošnje struje.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar