UNS: Neovlašćeno legitimisanje novinara Radio Goraždevca kod Peći

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na KiM protestuje i traži da policija pronađe osobe koje su maltretirale novinare.

Darko Dimitrijević, inače i predsednik UNS-a na Kosovu, koji je sa kolegom snimateljem pravio televizijski prilog u Rugovskoj klisuri, rekao je UNS-u da se pored njih zaustavilo vozilo iz kojeg je izašla nepoznata osoba u maskirnim pantalonama i na albanskom jeziku im tražila dokumenta.

„Pitao je: „Ko ste vi?“. Rekli smo da smo novinari Radio Goraždevca, nakon čega je postao agresivan. Zatim je iz automobila izašao i drugi čovek, koji je stao na nekoliko metara od nas. Osoba u maskirnim pantalonama nam je tražila dokumenta, a ja sam odbio da ih dam. Kolega Milić je prišao i pokazao pres karticu. Imali smo vidljive pres oznake na automobilu i kameru. Pitao sam da li su policija, ali nisam dobio nikakav odgovor. Imao sam osećaj da je muškarac u maskirnim pantalonama bio spreman da me udari. To je trajalo četiri, pet minuta, nakon čega su besno zalupili vrata i otišli“, rekao je Dimitrijević UNS-u.

Dimitrijević dodaje da su više puta snimali u Rugovoskoj klisuri, ali je ovo prvi put da su doživeli maltretiranje.

„To je pokazatelj kako deo albanske zajednice gleda na Srbe, jer čim su videli automobil beogradskih registarskih oznaka i kameru vratili su se 100 metara u rikverc da se raspravljaju i obračunavaju s nama“, naveo je Dimitrijević.

UNS i UNS na Kosovu traže od tužilaštva da preispita odluku da nema mesta pokretanju istrage i smatraju da se radi o pokušaju zastrašivanja novinara od strane osoba čiji identitet mora da utvrdi policija.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar