Ulica otvorenog srca u Beogradu; Radojičić: Grad čuva tradiciju i vodi računa da bude savremen

Ulica otvorenog srca je manifestacija duga više od pola veka, a Beograđani su je se uželeli, budući da je prošle godine nije bilo.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže za RTS da je u novogodišnjoj noći bilo veselo, mirno, bez incidenata, uz poštovanje mera, kako se i očekivalo.

„Naše službe su i noćas radile. Oko 1.500 ljudi iz komunalnih službi je neprekidno na ulici i grad funkcioniše pre svega zbog njihovog rada“, rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, vatromet u Beogradu je, s jedne strane, pokazao da se Srbija razvija kao moderna zemlja, a da Grad Beograd čuva tradiciju, kao što je Ulica otvorenog srca, a sa druge vodi računa da bude moderan, savremen grad.

„Kroz vatromet i taj spektakl smo poslali sliku celom svetu“, kazao je Radojičić.

Prve dve bebe koje su se rodile danas – devojčica u Višegradskoj i dečak u Narodnom frontu dečak.

„Sa tom lepom vešću počinjemo Novu godinu, radujemo se i želimo da nas bude još više, jer ćemo samo tako imati svetlu budućnost i kao grad i kao zemlja“, istakao je Radojičić.

Grad Beograd ima, naglašava, mnogo planova za narednu godinu.

„Ogroman budžet, 160 milijardi. Svi projekti koji se budu radili u Beogradu imaće komponentu zaštite životne sredine. Biće i drugih velikih projekata. Imaćemo linijski park, Hitna pomoć će se nadograditi, Deveta beogradska gimnazija, pijaca Kalenić, puno toga ćemo uraditi u ovoj godini“, napominje Radojičić.

Mnoge opštine u Beogradu imaće svoje Ulice otvorenog srca.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar