Uhapšeno osmoro osumnjičenih za krijumčarenje migranata preko granice sa Rumunijom

Uhapšeni su S.I., M.V., D.K., M.P., S..J., D.B., D. V., i Ž. Ć., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne ganice i krijumčarenje ljudi.

Članovi organizovane kriminalne grupe su u periodu od 11. juna do 4. avgusta ove godine organizovali u Vršcu i Sečnju prihvat ilegalnih migranata i njihov nedozvoljen tranzit preko Srbije, a u cilju nedozvoljenog prelaza granice sa Rumunijom za 67 ilegalna migranata neutvrđenog državljanstva.

Uhapšeni S.I. je kao organizator organizovane kriminalne grupe imao zadatak da pronađe migrante zainteresovane za ilegalno prebacivanje u zemlje zapadne Evrope, zatim da pronađe vozače koji migrante treba da prevezu od Vršačkog rita do mesta Konak, koji se nalazi u neposrednoj bilizini granice sa Rumunijom, kao i da pronađe i angažuje vodiče i da organizuje primanje novca.

Osumnjičeni taksista M. V. je imao zadatak da preuzme i smesti migrante i omogući tranzit do mesta Konak, kao i da angažuje policijskog službenika D.K. koji bi mu je „čistio put“ odnosno obaveštavao M. V. o prisutnosti policijskih patrola duž rute kretanja.

Pretresi su u toku.

U saopštenju se navodi da je svim uhapšenim određeno policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar