Udruženim snagama za zdravije, čistije i lepše jezero Ćelije

Zdravije, čistije, lepše Ćelijsko jezero – moto je velike ekološke akcije koju su pokrenuli meštani sela Zlatari, ribolovci, izviđači kao i predstavnici Kruševca, Brusa i Prokuplja.

„Radi se o brestu i jasenovom drveću. Znači, sto sadnica je u pitanju. Za sada, biće i kasnije koliko bude potrebno. Sve što se mesna zajednica Zlatari obrati, koliko je u našoj mogućnosti, izaći ćemo u susret“, navodi Dejan Lazić, predsednik SO Prokuplje

„Značaj današnje akcije je veliki. Ima i simbolički značaj, gde šaljemo poruku o očuvanju životne sredine, a takođe oplemenjujemo ovaj prostor zelenilom. Jezero Ćelije predstavlja i veliki turistički potencijal za opštinu Brus“, napominje Nikola Zbiljić, opština Brus.

Tokom ove godine prikupljeno je 2.400 vreća komunalnog otpada. U akciju čišćenja Ćelijskog jezera uključeni su ronioci, kao i radnici kruševačkog Vodovoda koji su postavili dve zaštitne barijere, u Zlatarskom i Vasićkom basenu.

„Jedan od najvažnijih ciljeva grada Kruševca i javno komunalnog preduzeća ‘Kruševac’ je očuvanje životne sredine sa posebnim akcentom na jezero Ćelije“, kaže Saša Antić iz JKP Vodovod Kruševac.

„Ljudi su zvali, hoće da bude nova akcija. Tu je krenula i druga sa 30 i nešto ljudi. Ta peta akcija je imala 80 i nešto ljudi“, naglašava Milovan Čikarić iz Zlatara.

Obalu Ćelijskog jezera redovno čiste i radnici angažovani u okviru javnih radova Nacionalne službe za zapošljavanje u Kruševcu.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar