Učestvovanjem u sadnji 100 miliona stabala OTP banka ulaže u budućnost planete

Ovom saradnjom, OTP je postala prva banka u našoj zemlji koja je postala deo ovog globalnog projekta, što je jedan od pokazatelja odlučnosti ove finansijske institucije da se u narednom periodu posveti zelenim projektima i ekološkoj održivosti. Jedna od najvažnijih aktivnosti u okviru ove inicijative je i Generator Zero konkurs OTP banke, koji je ove godine posvećen projektima koji nude rešenja za smanjenje karbonskog otiska, a gde je kompanija Mastercard takođe jedan od partnera.

„Prepoznajući razorni efekat klimatskih promena, OTP banka rešila je da se prva u našoj zemlji priključi globalnoj inicijativi Priceless Planet koaliciji kompanije Mastercard, tako što će se za svakog klijenta koji otvori račun u banci zasaditi po jedno drvo u područjima kojima je pošumljavanje najpotrebnije. Internacionalnom projektu pošumljavanja ugroženih područja planete banka se prvenstveno pridružuje u cilju normalizacije i zaustavljanja klimatskih promena, ali i kako bi podigla svest građana o važnosti zaštite životne sredine“, rekao je Vuk Kosovac, član Izvršnog odbora OTP banke.

Svaki klijent koji otvori novi račun u OTP banci i preuzme svoju Mastercard karticu postaje deo Priceless Planet programa, čime će u njegovo ime biti posađeno jedno drvo. Na ovaj način podiže se svest o ekologiji i smanjuju posledice klimatskih promena, a klijentima se nudi mogućnost da investiraju u budućnost planete.

„Klimatske promene utiču na sve nas, a posebno na socijalno i ekonomski najranjivije grupe. Šansu da nešto promenimo imamo samo ako delujemo zajedno i svakodnevno. Kao koalicija Priceless Planet, naše dve kompanije zajedno sa našim korisnicima idu ka istom cilju, a to je lokalni doprinos postizanju pozitivnog uticaja na smanjenje emisije ugljen dioksida i ulaganje u obnovu životne sredine“, izjavila je Jelena Ristić, direktorka u kompaniji Mastercard za tržište Srbije, Crne Gore i BiH.

Osim u Srbiji, svoju posvećenost ekološkoj održivosti i zelenoj tranziciji OTP Grupa je krenula da realizuje i u drugim zemljama, a u Mađarskoj se takođe prva odazvala i pridružila Priceless Planet Coalition inicijativi.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar