U domovima za stare još jedan praznik

Desetak dana pred Novu godinu sve blista i sija, a uz prazničnu dekoraciju tu su i planovi za doček.

 

„Nadamo se da će da bude pragnje, i prase i jagnje, to zovemo pragnje i poneki špricer“, kaže Slobodan Stojanović, korisnik.

„Nova godina, iščekujem je sa radošću, hvala Bogu, a Božić mi baš mnogo znači. Uglavnom sve je ekstra stvarno“, navodi Jelena Bebulović, korisnica Doma.

„Biće posle i žurka i muzika koju ćemo mi sami da organizujemo na naš način i veselje i potrudićemo se stvarno da taj dan bude malo drugačiji od svih ostalih dana“, kaže Dragana Mitrović, iz Doma za stare „Zaplanje moj dom“.

Ipak, na pretpraznično raspoloženje senku baca epidemija koronavirusa, gotovo dve godine bez slobode kretanja, još jedan praznik bez zagrljaja najdražih.

Korisnica doma Ratka Kitić kaže: „Kovid je sve poremetio, nemamo kontakt sa najbližima.“

Kaže da ih se uželela i da se čuje sa njima.

„Iako proživljavamo sa njima sve trudimo se da ih razumemo, da ih nasmejemo, da zajedno sve ovo lakše pregrmimo“, objašnjava Anđela Rajčević, pripravnik socijalni radnik.

Nova godina je takođe i povod da se sumiraju rezultati, a ovde su za pohvalu.

„Ponosni smo što za skoro dve godine nismo imali nijednog zaraženog korisnika zahvaljujući poštovanju mera i odgovornosti osoblja da se borimo za svaki život“, kaže Dragana Mitrović iz Doma za stare „Zaplanje moj dom“

A ako je zdravlja i dobrih prijatelja i muka se kažu lakše podnese.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar