Tri voda Rosu od jutros u bazi u južnom delu Kosovske Mitrovice

Prema informacijama s terena, oni se nalaze u bazi Belvedere, gde je  raspoređeno blizu 100 naoružanih specijalaca.

Prema operativnim saznanjima, od tri raspoređena voda, jedan vod specijalaca doveden je iz Prištine, pod punim naoružanjem.

Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva u Prištini Bljerim Isufaj odbio je da komentariše najave da specijalna jedinica policije priprema policijsku akciju na severu Kosova i Metohije.

„Ne komentarišem takve slučajeve“, rekao je Isufaj medijima na albanskom, koji navode da ni u policiji nema potvrde da je specijalna jedinica mobilisana u Južnoj Mitrovici za izvođenje akcije u severnom delu.

Slično stacioniranje specijalaca Rosu bilo je organizovano prilikom upada te jedinice na sever KiM 13. oktobra ove godine.

Kasnije tokom dana, predstavnici policije u Prištini negirali su da je moguć upad specijalnih jedinica na sever Kosova i Metohije.

„Pozivajući se na tekstove i objave koje su danas 10.12.2021. objavili pojedini uglavnom srpski mediji, da su, navodno, specijalne jedinice kosovske policije pojačane na jugu Mitrovice i da se spremaju da uđu na sever Mitrovice, obaveštavamo vas da takve informacije i članci su neistiniti i imaju za cilj dezinformisanje javnog mnjenja. Kosovska policija je institucija za sprovođenje zakona i obavlja policijske aktivnosti i rutine na dnevnoj bazi“, naveo je portparol policije Baki Keljani u saopštenju dostavljenom medijima.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar