Tamara Vučić: Svakom detetu pružiti podršku i fer mogućnosti

Tamara Vučić je istakla i da je jedna od stvari zbog kojih je najponosnija na svoju zemlju ta što je Srbija shvatila da podrška deci neće imati efekta ukoliko ne obuhvata podršku onima koji o njima najviše brinu – njihovim roditeljima i osobama koje o njima brinu.

„Upravo smo se zbog ovoga fokusirali na jačanje usluga usmerenih ka porodicama, a najistaknutiji primer je osnivanje Centra za rani razvoj dece i inkluziju koji će koordinirati i pružati podršku mreži interventnih službi posvećenih ranom razvoju dece širom zemlje“, kazala je prva dama Srbije.

Ona je dodala da će te službe promeniti živote 60.000 mališana u Srbiji koji se suočavaju sa razvojnim rizicima, poteškoćama i invaliditetom.

„Obraćam vam se jer imamo globalnu misiju, sa snažnim partnerom – Unicefom, misiju da našoj deci i dolazećim generacijama dece pružimo suštinske činioce njihovog rasta i razvoja – bezuslovnu ljubav, brigu, bezbednost, pažnju i podršku“, kazala je Tamara Vučić.

Video je emitovan tokom programa pete Nacionalne konferencije o podršci ranom razvoju i roditeljstvu „Otvorimo širom vrata, ulaze Mama i Tata“.  

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar