Svečana promocija budućih policajaca, na naredbu „voljno“ kape poletele uvis

Borbene akcije, poznavanje više borilačkih veština i kompleksne formacije prikazala su tokom promocije 1.024 buduća pripadnika policije.

„Veliki dan za nas, i obuka nam je bila jako zahtevna i naporna, ali uz puno truda i zalaganja, uspeli smo da savladamo sve teškoće i da danas počasno stanemo u ovaj svečani stroj“, kaže Aleksandra Nikolić, polaznica 27. klase.

„Kroz sam proces obuke uspeo sam da pokažem svoje kvalitete i da dokažem da sam najbolji. To je pre svega velika čast za mene i moju porodicu, jer to je moje ostvarenje snova“, kaže Aleksandar Lapčević, najbolji polaznik 28. klase.

Obuka je bila posebno teška zbog pandemije. Iz tog razloga, mnogi polaznici porodice nisu videli mesecima.

„Mi smo obučili polaznike za radno mesto policajca, policajca u zajednici, saobraćajnog policajca i graničnog policajca, dakle od Subotice pa dole do Vranja, Preševa, od zapada do istoka, oni danas kreću širom naše republike“, kaže Želimir Mrdalj, načelnik Centra za osnovnu policijski obuku u Sremskoj Kamenici.

Buduće policajce pozdravio je i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je poručio da niko ne sme biti veći od policajaca koji brane Srbiju i njene zakone.

„Da Srbija ne bi strahovala, vi morate da budete hrabri, da Srbija ne bi sumnjala, vi morate da budete sigurni, daćemo vam oružje i opremu, silu zakona, daćemo vam strah države, ali za poštovanje moraćete sami da se izborite“, kaže Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova.

Na naredbu „voljno“, policijske kape su poletele u vazduh, kao već tradicionalni pozdrav novih policajaca, koji su radost potom podelili sa porodicom i kolegama.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar