Stefanoviću medalja za razvoj rusko-srpske vojnotehičke saradnje

Ambasador Bocan-Harčenko istakao je da mu je čast što je imao priliku da uruči odlikovanje ministru Stefanoviću.

„Ovo odlikovanje vi zaista zaslužujete, jer smo od kako ste ministar odbrane napravili više koraka i ostvarili napredak u razvoju naše vojno-vojne i posebno vojnotehničke saradnje“, rekao je ambasador Bocan-Harčenko.

Ministar Stefanović je zahvalio ruskom ambasadoru i direktoru ruske državne kompanije „Rosteh“ Aleksandru Vosmirku na ukazanoj časti i posebnom priznanju.

„Medalja je za mene još jedna potvrda snažnog rusko-srpskog prijateljstva i simbol naše uspešne vojnotehničke i drugih oblika saradnje. Drago mi je da sam makar malim delom, pored predsednika Aleksandra Vučića, mogao da doprinesem da ona napreduje. Svi sistemi iz Ruske Federacije, koji su stigli u ovoj i koji će stizati u narednim godinama, potvrđuju i bliskost naših odnosa, ali i pokazuju da se naša vojska osavremenjuje“, istakao je ministar Stefanović.

Stefanović je ovom prilikom zahvalio ambasadoru i na pomoći da protivoklopni sistemi „kornet“, kao što su se predsednik Vučić i predsednik Putin dogovorili, stignu pre Nove godine u Srbiju.

„To je za nas veoma značajno i ti sistemi će pomoći da naša vojska unapredi svoje sposobnosti. I zaista mi je drago da vidim da sve ono što smo dogovarali u smislu vojnotehničke saradnje ide predviđenom dinamikom i planom, što je veoma važno i za naše vojnike, ali i uopšte za Srbiju. Velika mi je čast i još jednom hvala na dodeljenom priznanju“, rekao je ministar Nebojša Stefanović.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar