Stefanović uručio medalje povodom Dana državnosti i Vojske Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je odlikovanja iz nadležnosti predsednika Srbije pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske.

Ukazima predsednika Republike, povodom Dana državnosti – Sretenja i Dana Vojske Srbije, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske odlikovani su srebrnim medaljama za zasluge i za revnosnu službu.

„Želim još jednom da čestitam našem Darku, Dušanki, Đorđu, Predragu, Srđanu, Vladanu, Iliji i Jasmini. Oni su, rekao bih, zaista prava slika našeg sistema. Ovo odlikovanje zavredili su svojim ljudskim i profesionalnim kvalitetima, kojima predstavljaju primer pravog vojnika, iako naravno među njima ima onih koji nisu u uniformi, doživljavamo ih kao najbolje vojnike Srbije“, istakao je Stefanović.

Podsetio je da su Darko Selaković i Ilija Knežević prošle godine dali sve od sebe boreći se da očuvaju zdravlje našeg naroda u vojnim bolnicama u Novom Sadu i Karaburmi i trudili su se da sačuvaju svaki život i organizuju da sve funkcioniše besprekorno.

Takođe, kako je istakao, Predrag Kraljević i Đorđe Graovac iz Generalštaba i Vladan Nedeljković iz oklopnih jedinica radili su na tome da unaprede funkcionalne sposobnosti i operativne sposobnosti Vojske Srbje.

„Naša draga Dušanka učinila je sve radeći u Vojnom muzeju da se naša istorija ne zaboravi, dok je Srđan predano radio na Vojnoj akademiji sa našom budućnošću, našim kadetima. Jasmina je bila primer kolege za poželeti i to u Sektoru za materijalne resurse“, rekao je  ministar.

Uz ogromno uvažavanje i pijetet prema kolegi Ljubomiru Gagiću, koji je preminuo posle duge bolesti, Stefanović je dodelio odlikovanje posthumno, i zahvalio njegovoj porodici, supruzi Silvani.

Dobiti odlikovanje predsednika Republike, istakao je ministar odbrane, značajan je trenutak u životu svakog vojnika, jer je to nešto što ostaje u nasleđu, ostaje našoj deci, našim porodicama, čuva se i time se ponose vaša deca i čuvaće ga i vaši potomci.

Prema njegovim rečima, novu godinu dočekujemo sa novim povećanjem plata, ali i sa novim uređajima, novom opremom, novim naoružanjem.

„Protekla je bila i obeležena kovidom-19, nekada i puna restrikcija u našem svakodnevnom životu zbog ove pandemije, ali privodeći je kraju, želimo da svi oni koji su odlikovani povodom Sretenja i Dana Vojske, dobiju svoju prigodnu svečanost uručenja odlikovanja. Želeli smo da i na ovaj način pokažemo da svako od vas ima iskreno poštovanje naše države, predsednika Republike i vašeg Ministarstva, jer ste svoje živote posvetili otadžbini – rekao je Stefanović.

Kako je naglasio, dobiti ovako odlikovanje je velika stvar koje dokazuje posvećenost i koliko se voli Srbija.

Srebrnu medalju za zasluge ministar ministar je uručio i potpukovniku dr Darku Selakoviću iz Vojne bolnice Novi Sad. 

Među nagrađenima je i potpukovnik Srđan Starčević, nastavnik na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane, odlikovan srebrnom medaljom za revnosnu službu.

Svečanosti su prisustvovali i članovi Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar