Šta treba da znate pre dočeka Nove godine u Beogradu – skraćeno radno vreme i izmene u saobraćaju

Prodavnice će 31. decembra uglavnom raditi skraćeno, do 18 sati. Zelene pijace biće otvorene uobičajeno, do 19 časova.

Palilulska pijaca biće otvorena do 20 sati. 

Pošte sa celodnevnim radnim vremenom radiće danas skraćeno do 17, najveće do 18 časova.

Bez prekida rade Glavna pošta u Takovskoj 2 i pošta na Aerodromu „Nikola Tesla“.

Izmene u saobraćaju zbog dočeka ispred Doma Narodne skupštine

Zbog dočeka ispred Doma Narodne skupštine, u 17 časova sve se zatvara u zoni koncerta, oko 19 časova i Takovska ulica, odnosno svi pravci koji vode ka Narodnoj skupštini.

Preusmeravaju se sve linije koje prolaze ovim delom grada, privremeno ukidaju tramvajske 5, 6, 7, 9, 10, 11L i 12L2, pojačavaju 13 i 14.

Posetioci će dobiti zaštitne maske sa motivom spomenika Pobedniku, ulaziće preko dezinfekcionih punktova, uz obavezno merenje temperature. Obezbeđen je i punkt za brzo testiranje na Trgu Nikole Pašića. Kapije se otvaraju u 19, program počinje u 20 časova.

U gradskom prevozu važi red vožnje za radni dan dok će noćne linije početi sa radom dva sata ranije. Praktično, dnevni i noćni prevoz preklapaće se od 22 do 23 sata. 

Prvi put se organizuje doček u Beogradu na vodi 

Ove godine prvi put organizuje se doček Nove godine u Beogradu na vodi. Najkasnije do 14 sati, vozači bi trebalo da sklone svoja vozila iz Hercegovačke ulice i sa okolnih parkinga. Hercegovačka se potpuno zatvara od 18 sati.

Ni vozila ni pešaci neće moći preko Starog savskog mosta od 19 do 23.30 niti preko Gazele od 23.58 do 00.07. Potpuno se zatvara pristup novobeogradskoj obali Save od mosta Gazela do starog Savskog mosta.

Ulaz na koncert za pešake moguć je iz dva pravca – iz Hercegovačke ulice i sa Sava Promenade iz pravca Brankovog mosta. Program počinje u 20 sati.

Tokom novogodišnje noći u Beogradu se očekuje temperatura od 7 do 9 stepeni.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar