Srpska obuća i odeća na tržištu Rusije

Kako je saopšteno iz Privredne komore Srbije, sa ruskim partnerima se pregovara o perspektivnim projektima zajedničke proizvodnje obuće u Rusiji i otvaranja kompanije za proizvodnju zaštitne odeće u Srbiji.

„Osim odeće i obuće za specijalne namene veliki je potencijal za dečju obuću proizvođača iz Srbije na ruskom tržištu“, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije.

Ruski poslovni partner, uvoznik i distributer za region Rusije i bivšeg SSSR – „Etalon“ iz Moskve već uvozi i distribuira proizvode sedam srpskih kompanija, a tokom sajma BIOT 2021 od 7. do 10. decembra, organizovao je bilateralne susrete, komercijalne pregovore, prezentacije i posete prodajnim centrima ruskih kupaca za vlasnike i rukovodioce srpskih kompanija.

„Distibuteri iz svih regiona Rusije od Kalinjingrada na zapadu, preko Omska i Krasnojarska u centralnom Sibiru, do krajnjeg istoka i Vladivostoka, ali i iz Kazahstana, Kirgistana i Belorusije potvrdili su premijum kvalitet srpske obuće, zainteresovanost krajnjih kupaca i pozitivne reakcije nakon nošenja“, ističe Dejan Delić, direktor predstavništva PKS-a u Moskvi.

Ruski medicinari, apotekari, rudari, šumari, lovci, ribolovci, planinari, profesionalci i rekreativci nosiće kvalitetnu srpsku obuću kompanija „Leon“ Šabac, „Tigar obuća“ Pirot i „KS System“ Novi Sad.

Srpske klompe, papuče i sandale na ruskom tržištu 

„Plasman naših proizvoda na rusko tržište predstavlja veliku promociju proizvodnog programa porodične firme ‘Leon’ – klompi, papuča i sandala. Trudimo se da zauzmemo veliki udeo na ruskom tržištu i očekujemo da će iz godine u godinu izvoz biti sve veći. Bez obzira na veoma teško stanje u svim granama privrede i poslovanja koje smo svi osetili, postignuti su veoma pozitivni rezultati“, rekao je Đorđe Savić direktor „Leona“ iz Šapca.

Savić je posebno ponosan na lansiranje na rusko tržište „Medikal“ proizvodne linije, namenjene prodaji u apotekama. Sam proces proizvodnje, po njegovim rečima, dugotrajan je i složen, a proizvodi se odlikuju udobnošću, estetikom i prepoznatljivim anatomskim gazištem.

Proizvodi koji su se pokazali najtraženijim na ruskom tržištu kompanije „KS System“ su Hikking i Trekking modeli, izrađeni od najkvalitetnije domaće sirovine, čiji su kvalitet kupci u Rusiji već prepoznali.

„Već tri decenije smo veoma prepoznatljivi u kategoriji zaštite stopala na radu, posebno nas raduje rast interesovanja za naš radni i zaštitni program, ali i interesovanje za modele koje nose ljubitelji planinarenja i šetnje. Iako smo tek na zajedničkom poslovnom početku, kompaniju ‘Etalon’ možemo da izdvojimo po profesionalnosti u poslovanju, kao i mogućnosti da prepozna potrebe tržišta za kvalitetnom i pristupačnom obućom. Suština naše poslovne saradnje je da budemo prisutni tamo gde smo našim kupcima najpotrebniji“, poručuje Branislav Gogić, vlasnik kompanije.

Među najtraženijim proizvodima su lovačke i ribarske čizme 

Zoran Marković, direktor prodaje pirotske „Tigar obuće“ navodi da je na ruskom tržištu zastupljen širok asortiman proizvoda gumene obuće, sportski program (obuća za lov), obuća opšte namene i zaštitna obuća.

Među najtraženijim proizvodima su lovačke i ribarske čizme, kao i zaštitne čizme za vatrogasce i rudare. U zavisnosti od programa, proizvodi su namenjeni: širokom građanstvu, lovcima, zaposlenim u oblasti građevinarstva, rudarstva, vatrogascima, drvosečama, radnicima na naftnim platformama i drugima koji rade na ekstremno visokim ili niskim temperaturama.

Promovisani i modeli radne, kamuflažne i medicinske odeće  

Vlasnik kompanije „Etalon“ Denis Osipov naglasio je da je uz podršku Privredne komore Srbije veliki posao urađen u proteklih devet meseci i da je nakon, već plasiranih prvih desetak šlepera obuće, moguće definisati okvire potencijala poslovanja za narednu godinu i kanale prodaje najinteresantnijih modela.

„Jasan nam je potencijal i želimo na kvalitetan način da otvorimo sve pravce prodaje proizvoda i da rastemo zajedno sa našim srpskim prijateljima i poslovnim partnerima“, rekao je Osipov.

Kako kaže, intenzivno koriste internet prodaju, maloprodajne kanale trgovinskih lanaca, specijalizovane prodajne platforme kao npr. prodaja putem lanaca apoteka, ali i korporativne segmente u saradnji sa metalurškim ili rudarskim ruskim kazahstanskim ili krigistanskim proizvodnim gigantima.

„Pred nama je sezona proleće/leto, za šta se temeljno pripremamo i uz podršku Privredne komore Srbije upravo organizujemo našu petu poslovnu posetu Srbiji, koja će biti održana krajem januara, tokom koje ćemo definisati modele i planove porudžbina radne odeće za narednu godinu. Paralelno sa prodajom radne obuće i odeće za specijalne namene, posebno se ponosimo što će ruska deca nositi vrhunski kvalitetnu i udobnu dečju obuću srpskih kompanija pre svega ‘Obuća Pavle’ iz Bele Palanke“, rekao je Osipov.

Na štandu Etalona na sajmu BIOT 2021 promovisani su i modeli radne, kamuflažne i medicinske odeće srpskih kompanija „Trendteks“ Prijepolje, „Jumko“, Vranje i NAG, Beograd.  

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar