Španija, potera za Rambom

Alfredo Sančez Čakon je u bekstvu od marta, kada mu je data dnevna propusnica a on se nije vratio u zatvor. Vest da je 63-godišnjak nestao malo koga je iznenadila, jer je Sančez Čakon, koji bi trebalo da bude zatvoren do 2025. zbog ubistva koje je počinio 1996. godine, već dva puta pobegao iz zatvora.

Čakon je prvi put pobegao 1999. godine kada je, navodno, spojio niz čaršava kako bi se spustio niz zidove zatvora u Pontevedri dok su drugi zatvorenici ometali čuvare.

Više od dve godine bio je u bekstvu, koristeći tehnike skrivanja u gustim šumama na severu zemlje, koje je stekao dok je bio član Španske legije.

Godine 2001. uspeo je ponovo da pobegne iz zatvora, ali je na slobodi bio samo 25 minuta pre nego što je uhvaćen, navodi list La Voz de Galicija.

Ovog puta prošlo je nekoliko meseci pre nego što su zvona za uzbunu počela da zvone u malom gradu Pontedeume, u Galiciji, oko 105 kilometara od zatvora. Krajem leta, 7.900 stanovnika opštine počelo je da trguje pričama o predmetima koji su misteriozno nestali iz njihovih kuhinja: paketima keksa, limenkama piva i konzervama.

Jedna osoba je ispričala kako je naleteo na čoveka u svojoj kuhinji, koji je virio u otvoreni frižider, usred noći.

Sumnje da bi to mogao biti Sančez Čakon pojačale su se prošle nedelje nakon što je lovac naišao na čoveka koji je odgovarao begunčevom opisu i koji živi u improvizovanom kampu u gustoj šumi parka Fragas do Eume u blizini grada.

Očajni stanovnici su se ubrzo okupili, a njih osam najavilo je patrolu sposobnu da pročešlja područje u potrazi za tragovima Sančeza Čakona.

„Nečuveno je što smo se našli u ovome“, rekao je jedan stanovnik za La Voz de Galicija, dok je drugi nagovestio da ovo možda nije prvi susret stanovnika sa galicijskim Rambom.

„Već se skrivao u Fragas do Eume parku pre više od 20 godina, tokom jednog od čuvenih bekstava“, rekao je taj meštanin.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar