Sneg dobrodošao žitnim poljima u Banatu

Na području pet opština Srednjeg Banata pšenica je ove jeseni zasejana na pedesetpethiljada hektara, što je za oko deset odsto vise u odnosu na prošlu godinu, najveći deo ovih površina zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama zasejan je u optimalnom vremenskom roku.

„Zasejao sam nepunih stotinu hektara I zahvaljujući svim aktuelnim izvođenim merama u agrotehničkim rokovima pšenica je u odličnoj kondiciji, pravilnog razvoja dočekala je spremna ove padavine koje su bile što kiše što snega isle su im na ruku. Za sada je stanje odlično“, kaže Marko Renovica agronom i poljoprivredni proizvođač iz Lazareva i dodaje da je bilo određenih problema oko nabavke đubriva odgovarajućih formulacija pri tom cene su značajno porasle ali ono što čeka što će biti prava za sada nepoznanica je proleće koje zahteva ulaganje azotnig đubriva koji su nosači prinosa u ovom momentu cene azotnih đubriva su dramatično vise nego su bile, predstoji nam zanimljivo proleće, videćemo, d ali će biti đubriva znači sada nije tema koliko ono košta nego da li ga ima na tržištu dovoljno za potrebe prihrane.

Pšenica je izgleda za sada u dobrom stanju. Međutim, ovo ne znači kraj poljoprivrednih radova za ovdašnje proizvođače. U toku je duboko zimsko oranje koje treba da se obavi na području pet opština Srednjeg Banata na dvestotine hiljada hektara.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar