Smajlović: Niko više ne misli da je RS samoposluga u koju dolaze stranci i uzimaju šta hoće

Ljiljana Smajlović je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a navela da postoji simbioza između Beograda i Banjaluke i da je to tako ko god da je na vlasti. 

„Što se tiče Beograda premijerka Srbije je za mene iznenađujuće tvrdo i decidirano iznela da postoji neka simbioza između Beograda i Banjaluke, to je tako ko god da je na vlasti i u Beogradu i u Banjaluci, tu stvar ne menja ništa koje su ličnosti tu, zato što je ona dublja od toga koje su ličnosti“, navodi Smajlovićeva.

Objašnjava da se ta simbioza menjala u zavisnosti od toga koliki je pritisak Zapada i koliki je otpor prema Zapadu.

„Zapadu ta simbioza nije toliko smetala kada im je odgovarao Dodik i kada im je odgovaralo u nekim fazama da uvek traže od Beograda da pritisne Dodika, da ga obuzdava. Dakle, ta simbioza će ostati. I ja lično pozdravljam što je to Ana Brnabić, opet kažem za mene iznenađenje koliko je ona to žestoko i tvrdo iznela u Banjaluci“, ističe gošća Jutarnjeg dnevnika.

Dodaje da je prijatno iznenađena da je Republika Srpska opstala.

„Znate, da ste mene pitali posle Dejtona da li će se održati Republika Srpska ja bih vam vam rekla – ma, kakvi. Ako se održi pet godina biće čudo. Ja sam veoma prijatno iznenađena da je Republika Srpska opstala, i pretpostavljam da su njeni građani danas vrlo ponosni i zadovoljni“, navodi Smajlovićeva.

Na pitanje šta misli na poruku Milorada Dodika da mu je važno da ljudi osete da RS postoji, da ima snagu i da nije samoposluga u koju dolaze stranci i uzimaju šta hoće odgovara: 

„On je počeo kao čedo Zapada, on je počeo kao čovek koji će potpuni raskd sa ratnim razdobljem, a sada gledamo kako pokušavaju da ga tretiraju kao da je Radovan Karadžić, kao da je on čovek kriv za sve što je ikada bilo pogrešno u Bosni i Hercegovini. Tako da, bilo je vremena kada je bio zapadni čovek, sada je čovek otpora prema Zapadu. I da, mislim da je uspeo u tome, mislim da niko više ne misli da je RS samoposluga“, ocenjuje Smajlovićeva.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar