Slučaj „Panda“, na istinu se čeka 23 godine

Dvojica maskiranih ubica upali su u kafić „Panda“ i usmrtili pet srednjoškolaca i jednog studenta.

Ubijeni su Ivan Obradović (15), Zoran Stanojević (18), Vukota Gvozdenović (16), Svetislav Ristić (18), Ivan Radević i Dragan Trifović (18).

Smrtovnica sa njihovim fotografijama i danas je na ulaznim vratima Pećke patrijaršije.

„To je bilo streljanje, to je bio masakr. To ko je uradio… to je monstrum uradio, uradio je bolesni um“, rekla je pre nekoliko godina Milena Radević, majka ubijenog Ivana nakon parastosa služenog na gradskom groblju u Peći.

Ove godine na godišnjicu ubistva, roditelji ubijenih nisu bili u Peći, zbog, kako je objasnio paroh Srpske pravoslavne crkve u tom gradu, epidemijske situacije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u više navrata govorio da postoje „određene informacije“ o ubistvu u Peći, a roditelji ubijenih već duže vreme su u kontaktu sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu.

Vučić je jednoj TV stanici izjavio da „ima mnogo strašnih stvari s kojima ćemo morati da se suočimo, kao na primer ubistva Srba u kafiću ‘Panda’ na Kosovu i Metohiji 1998. godine, za koja nema dokaza da su ga izvršili Albanci, kako se verovalo“.

Istraga o tom zločinu je pokrenuta tek 12. maja 2016. u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

„Istražne radnje su krenule i očekujemo da nam saopšte kada će to biti, sami se pitamo“, naveo je ranije Vojislav Trifović, otac ubijenog Dragana.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar