RHMZ upozorava na veliku količinu snega za vikend

RHMZ navodi da će se sutra u planinskim predelima na jugu i zapadu Srbije povećati visina snežnog pokrivača, lokalno za preko 15 centimetara za 24 sata.

U nedelju će u većem delu Srbije padati sneg. U nižim predelima stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 25 centimetara, a na planinama i više, samo će se na severozapadu zemlje zadržati suvo vreme.

Naročito obilne padavine se očekuju u brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije, gde može pasti i do 50 centimetara novog snega. Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine uz stvaranje snežnih nanosa.

Na području Beograda, u nedelju biće vetrovito sa snegom – u nižim delovima grada od 5 do 15 centimetara snega, u brdskim oko 20, a na Avali i Kosmaju i do 30 cm novog snega, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Apel vozačima: Bez zimske opreme i lanaca ne krećite na put

„Putevi Srbije“ apeluju da učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

„Apelujemo da učesnici u saobraćaju koriste zimske pneumatike, da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu“, saopštili su „Putevi Srbije“.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar