Rekordne posete banjama, gotovo svi kapaciteti popunjeni i za božićne praznike

U „Vrnjačkoj novogodišnjoj bajci“, kako je nazvan trodnevni program na otvorenom, uživali su gosti iz svih krajeva Srbije i zemalja okruženja.

„Veoma smo se lepo proveli. Doći ćemo ponovo u Srbiju“, kaže jedan turista iz Bugarske.

„Mogu da se pohvalim da smo ostvarili izuzetan uspeh i da smo popunili kapacitete u dozvoljenom broju i da su nam svi gosti zadovoljni“, navodi Dejan Topalović, direktor hotela „Park“ u Vrnjačkoj Banji.

Goran Karavesović iz Turističke organizacije Vrnjačka Banja kaže da su zabeležili rekordan broj gostiju u vreme novogodišnjih praznika.

„Prema zvaničnoj statistici, 20.519 gostiju je prodefilovalo u vreme novogodišnjih praznika kroz Vrnjačku Banju“, dodaje Karavesović.

U Soko Banji je tokom novogodišnjih praznika boravilo 12.000 gostiju, što je 90 odsto popunjenosti kapaciteta.

„Uglavnom imamo porodice sa malom decom, ne samo zbog novogodišnjih praznika, već i zbog školskog raspusta koji je počeo 31. decembra. Takođe, osim domaćih gostiju, ima i stranaca“, ističe Aleksandra Krstić iz Turističke organizacije Soko Banja.

Novu godinu u velnesu dočekali su mnogobrojni gosti topličkih banja – Prolom i Lukovske, koji su uživali u termomineralnim vodama kojih ovde ima u izobilju.

„Najviše vremena gosti su proveli upravo u velnes centru kupajući se u prolom vodi, uživajući u saunama, masažama. Najmlađi gosti imali su animacije i predstave, a ono što je zanimljivo, jedan mladić je izabrao da to prolomsko veče posveti svojoj izabranici koju je verio na terasi velnes centra kraj bazena“, naglasila je Marina Cvetković, turizmolog iz Prolom Banje.

Neuobičajeno veliko interesovanje u banjama vlada i za predstojeće božićne praznike, koje su mnogi rešili da provedu upravo na ovim destinacijama. Svi kapaciteti su uglavnom popunjeni.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar