Radojičić: Današnji epidemiolozi nisu iz 19. veka, ne možete sprečiti ljude da slave Novu godinu

Zoran Radojičić je u subotu ujutro posetio prvu bebu koja se u novoj godini rodila u Beogradu. Ističe da je za prosperitet i bolju budućnost Srbije neophodno više dece.

„Imao sam zadovoljstvo da juče idem i u Višegradsku i u Narodni front, gde su se rodili prva devojčica i prvi dečak u Beogradu. Nisam video majke i bebe zbog korone, ali sam šefovima dežurnih ekipa predao simboličan ček“, kaže Radojičić.

Naglašava da će majke dobiti ček od 300.000 dinara, kao malu podršku za prve dane kada beba stigne kući.

Radojičić kaže da je novogodišnji vatromet na Savskoj promenadi poruka da se Beograd razvija kao savremen grad i grad koji čuva tradiciju, ali ima i deo koji je simbol razvoja i prosperiteta.

Epidemija i novi soj koronavirusa su u celom svetu ponovo zaključali ljude. I u Srbiji brojevi zaraženih ponovo rastu. 

Doktor Radojičić ističe da je epidemiologija savremena nauka i da današnji epidemiolozi nisu epidemiolozi 19. i 20. veka. Smatra da je činjenica da više ne mogu da se primenjuju stare metode koje kažu da lokdaun treba da traje mesecima.

„To je nefunkcionalno. Srbija je imala skokove koji su se smirili pre nekoliko meseci i imamo jasnu informaciju da ovaj soj izaziva manje teške forme. Naravno, moramo voditi računa, nositi maske i držati distancu, ali moramo i funkcionisati. Ovo jako dugo traje i ne možemo da izdržimo u lokdaunu toliko dugo“, ističe Radojičić.

Gradonačelnik Beograda je bio i u Ulici otvorenog srca, na manifestaciji koja je održana nakon godinu dana pauze. Ističe da je to nešto što se spontano desilo i što ne može da se zabrani.

„Ljudi su izašli, žele jedni druge da pozdrave, to je bilo nemoguće sprečiti. Pitanje je bilo naći formu da to bude organizovano. Tako smo i radili, za samu novogodišnju noć obezbedili smo sredstva za dezinfekciju, 50.000 maski, savete… Dali smo svoj maksimum oko toga, a svestan sam da ne možete sprečiti ljude da slave Novu godinu“, naglašava Radojičić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar