Radna grupa za praćenje sigurnosti snabdevanja o aktuelnoj energetskoj situaciji

Predstavnici EPS-a izvestili su članove radne grupe o zalihama uglja na deponijama, pogonskoj spremnosti blokova u TENT-u i planovima za njihovo funkcionisanje u skladu sa energetskom situacijom, saopšteno je iz kabineta potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike.

Predstavljene su i aktuelne informacije o prenosnom i distributivnom sistemu, koji funkcionišu bez problema, kao i o funkcionisanju gasnog sektora.

Takođe su razmatrane i aktivnosti u vezi sa nabavkom mazuta, u skladu sa iskazanim potrebama za ovim energentom.

Kako su naveli predstavnici glavnih energetskih subjekata, narednih dana se ne očekuju problemi u snabdevanju energijom i energentima.

Na sednici su predstavljene i informacije o dosadašnjem radu operativnog tima za utvrđivanje činjeničnog stanja u vezi sa rezervama i kvalitetom uglja u JP EPS.

Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, učestvovali su i predstavnici JP EPS, „Elektromreže Srbije“, „Elektrodistribucije Srbije“, JP „Srbijagas“, „Transportgas“, NIS-a, Poslovnog udruženja „Toplane Srbije“, Sekretarijata Grada Beograda, Agencije za energetiku Republike Srbije, Republičke direkcije za robne rezerve, RHMZ, JP PEU „Resavica“, „Srbija kargo“.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar