Radna grupa: Obezbeđena dovoljna količina energenata, stabilizuje se elektroenergetski sistem

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović predsedavala je sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, na kojoj su predstavljani najnoviji podaci o stanju elektroenergetskog sistema u Srbiji.

Prema informacijama iz JP EPS, rečeno je da, u slučaju niskih temperatura i povećanih količina padavina, postoji plan za rešavanje eventualnih problema kako bi se sprečio zastoj u radu i ispadanje blokova sa mreže.

Na sednici je saopšteno da prenosni i distributivni sistemi funkcionišu bez problema, sa tekućim održavanjem, a smanjen je i uvoz električne energije, što je direktna posledica vraćanja u rad svih blokova u TENT-u i TE Kostolac.

Na sednici je razmatran plan o nabavci dodatnih količina energenata, kao i o snabdevenosti tržišta svim energentima.

Kada je reč o radu Beogradskih elektrana i toplana u Srbiji, daljinsko grejanje funkcioniše bez većih kvarova, a obezbeđena je i dovoljna količina energenata za nesmetan rad do kraja zimske sezone.

Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike i predstavnika kabineta predsednice Vlade, bili su i predstavnici Agencije za energetiku Republike Srbije, Javnog preduzeća „Srbijagas“, Elektroprivrede Srbije“, AD „Elektromreže Srbije“, „Elektrodistribucije“, „Naftne industrije Srbije“ a.d, Poslovnog udruženja „Toplane Srbije“, Javno komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane“, grada Beograda, članovi Saveta AERS-a, Direkcije za robne rezerve, RHMZ.  

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar