Putin poručio Vučiću: Rusija će se držati dogovorenog, Srbija će ove zime imati dovoljne količine gasa

U razgovoru je, kako se navodi u saopštenju, istaknuta spremnost za dalju blisku saradnju Srbije i Rusije po čitavom spektru pitanja bilateralne, regionalne i međunarodne agende.

Predsednik Vučić i predsednik Putin su istakli da ekonomske veze Srbije i Rusije konstantno jačaju, a da su mogućnosti za saradnju u oblasti privrede daleko veće od iskorišćenih, te ima prostora za nove zajedničke projekte, saopšteno je iz Predsedništva.

U tom smislu su istakli da očekuju skoro potpisivanje Sporazuma o strateškoj ekonomskoj saradnji Srbije i Rusije i pozitivno ocenili ugovor koji su potpisali „Petrohemija“ i „Gasprom“.

Predsednik Vučić je predsedniku Putinu zahvalio na isporuci protivoklopnih raketa „Kornet“, ocenivši da su te rakete ruske proizvodnje najbolje na svetu i, kao takve, veliko pojačanje za našu kopnenu vojsku.

Kako se navodi, Vučić i Putin su razmotrili energetsku situaciju u Evropi i svetu, nastavivši razgovor vođen pre mesec dana u Sočiju.

„Predsednik Putin je predsedniku Vučiću pružio uveravanja da će se Rusija držati dogovorenog i da će Srbija ove zime da ima dovoljne količine gasa, te su dvojica državnika razgovarali o aranžmanu koji nam obezbeđuje dodatne količine gasa“, ističe se u saopštenju.

Zahvalivši na čestitkama koje mu je uputio povodom novogodišnjih i božićnih praznika, Vučić je Putinu poželeo dobro zdravlje i mnogo uspeha u 2022. godini u korist blagostanja ruske države i ruskog naroda, kao i na dobrobit srpsko-ruske saradnje.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar