Preminuo Branko Marinković, zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine

Branko Marinković je diplomirao na Pravnom fakultetu u Nišu, kao i na studijama prvog stepena na Elektronskom fakultetu u Nišu i stekao zvanje – inženjer elektrotehnike za računarsku tehniku i informatiku.

Gimnaziju je započeo u Surdulici, maturirao u Vinfildu, Luizijana, SAD u okviru međunarodnog programa – Pacific intercultural exchange- kao učenik generacije i kao jedan od najboljih polaznika nagrađen Sertifikatom sa odlikom.

Jedan je od pobednika međunarodnog Mootcourt takmičenja u simulaciji suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, 2011 – odlično poznavanje međunarodnog prava iz oblasti ljudskih prava i međunarodnog procesnog prava.

Bio je advokatski pripravnik 2011-2012. Mlađi savetnik u Odboru za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Narodne skupštine Republike Srbije 2012-2014; Savetnik u Generalnom sekretarijatu Narodne skupštine jun 2014 – oktobar 2014; Zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine od oktobra 2014 i zamenik sekretara Republičke izborne komisije od 2016.

Sve ove funkcije je obavljao u okviru Službe Narodne skupštine, pored redovnog posla.

 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar