Praznična euforija prazni novčanike

Praznična euforija polako se zahuktava. Zbog korone prošle godine smo se manje družili i slavili, izbegavali velike šoping centre i gužve.

Ove, usled bolje epidemijske situacije i želje da nadoknadimo propušteno vraćamo se starim navikama koje pored ostalog podrazumevaju i trošenje para. Naravno sve zavisi od prohteva, mogućnosti i finansija.

„Troši se dosta novca, dosta novca pošto svima treba da se obezbede pokloni, prosto je tradicija što se tiče i Nove godine i praznika, troši se i trebalo bi“, smatra jedan sugrađanin.

Kupoholičarskom duhu, pretprazničnom raspoloženju, šarenim izlozima, sniženjima i akcijama teško je odoleti.

„Kupovina kao nikada ranije predstavlja jednu važnu odluku i zato potrošači treba pažljivo da biraju. Trebaja da gledaju određene proizvode koji su na akcijama jedino tako će uštedeti, a zadovoljiti svoje potrebe.U ovom trenutku ni te silne akcije ni popusti ne moraju da znače uvek najnižu moguću cenu“, savetuje Zoran Nikolić predsednik NOPS-a.

Za nabavku namirnica još je rano. Prodavci se hvale, ali i žale posebno na lozničkoj pijaci jer kažu da veliki trgovinski lanci odvlače mušterije.

„Kupaca nema, za Nikoljdan kao da nije bio Nikoljdan, to je bilo katastrofa, a cene su iste“, kaže Dragica Marković, prodavačica iz Loznice.

„S obzirom da su slave i predstojeći praznici gužva je sve veća i veća. Uglavnom sada kreće potražnja za voćem oko Božića, Nove godine i tako“, kaže Ljiljana Đorđević, prodavačica iz Kruševca.

Godina ističe, obaveze se gomilaju, treba sve nabaviti i pripremiti, a na to kako finansijski preživeti januar mislićemo kada se obave sve praznične kupovine i slavlja prođu.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar