Praznici ujedinili kamiondžije, bajkere, biznismene u Laćarku

Za Krstu, Mihaila, Anđelinu i Helenu prozor trošne kuće u Laćarku, zajednički je pogled na stvarnost. U jednoj prostoriji sa ocem Mirkom dele život i snove. Bez posla sa četvoro dece, nemaština je u porodici Mataruga svakodnevica, a zdravlje jedina radost.

„Radim privatno za njih četvoro kad me zovu. Dobijem hiljadu, dve hiljade dinara, ostavim im za užinu da imaju za školu. Dobijam na njih dečiji 15.000 dinara, pa nema, onda hleba i masti, paprika, kako to ide, pekmeza, margarina, nekad jaja. Snalazim se, kad šta ima to i daš“, kaže Mirko Mataruga iz Laćarka.

Uz Mirkove mališane, oko dve stotine dece u sremskomitrovačkom kraja živi u teškim uslovima. Ako ne mogu njihovi roditelji, zajedica može: udruženi, svako po malo, spremili su novogodišnji paketić za svako dete.

„Njihov smeh nema cenu. To nisu deca, to su ljudi. Treba da im budemo podrška u životu, jer možda među njima sutra ima neki naučnik, doktor, profesor. Divićemo se njima, ali treba da im budemo tu kada im je potrebno“, kaže Miroslava Božić iz udruženje „Budućnost“ Sremska Mitrovica.

Milena Bogosavac iz udruženja Samohranih roditelja Sremska Mitrovica ističe da je taj običan, mali paketić ujedinio: bajkere, kamiondžije, velike i male privrednike, preduzetnike, stare i mlade, kako bi ulepšali toj deci praznike.

Počelo se sa trideset, a spremljeno je više stotina paketića. Sala za venčanje u Laćarku, kažu, okićena najlepšim ukrasima pripremljenim od srca.

„Njima treba pomoć i pažnja cele godine. Kao doprinos tome, poklonili smo im besplatno treniranje u našoj školici sporta za 2022. godinu, da pokušamo makar malo da im ulepšamo detinjstvo“, kaže Božidar Krivokapić iz školice sporta „Skils“ u Sremskoj Mitrovici.

Sa akcijama humanosti, kažu, neće stati. Paketiće će u Laćarku, uz novogodišnju predstavu podeliti Deda Mraz, ali će stići i na adrese dece koja nisu u njihovom kraju.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar