Pravosudna akademija Srbije šampion Evrope u primeni prava EU

U velikom finalu u kom je učestvovalo osam timova, Srbija je jedina imala dva tima, pošto su oba tima Pravosudne akademije pobedila u svojim polufinalnim grupama.

Drugi tim, u sastavu Aleksandra Lozić, Mina Bulić i Milica Jovanović, takođe polaznice Pravosudne akademije u Beogradu, predvođene mentorkom Zoranom Delibašić sudijom Vrhovnog kasacionog suda i članicom Visokog saveta sudstva, pohvaljeni su od strane žirija za pokazano znanje, s tim da je žiri naglasio da je mala razlika između drugog, trećeg i četvrtog mesta.

Srpski timovi, iako se tek treći put takmiče, na tom prestižnom međunarodnom takmičenju, ove godine odmerili su snage sa kolegama iz Nemačke, Francuske, Portugala, Rumunije, Bugarske, Češke i ostavili više nego dobar utisak, saopštila je Pravosudna akademija.

Prema rečima članova žirija, jedino prvo mesto nije bilo upitno, dok su u plasmanu za drugo, treće i četvrto mesto odlučivale nijanse.

Takmičenje održano je u periodu od 05. do 10. decembra 2021. godine u Lisabonu.

Tema takmičenja bila je poznavanje i primena prava Evropske unije i Evropske konvencije o ljudskim pravima Saveta Evrope, a nagrade su simbolično dodeljene u Ustavnom sudu Portugala na Međunarodni dan ljudskih prava – 10. decembra.

Pravosudna akademija, na čelu sa direktorom Nenadom Vujićem čestita Gali Bogosavljević, Luki Anđelković, Jeleni Mihajlović i mentorki Gordani Pavlović, kao i Aleksandri Lozić, Mini Bulić, Milici Jovanović i mentorki Zorani Delibašić.

„Ovo je rezultat rada svih timova iz prethodnih godina i dokaz kvaliteta programa početne obuke i polaznika početne obuke Pravosudne akademije“, rekao je Vujić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar