Podnet optužni predlog protiv bivšeg inspektora SPOK-a, osumnjičen za odavanje informacija Belivukovoj grupi

Optužnim predlogom obuhvaćen je i Filip Golubović, pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, navode iz tužilaštva.

Kako se navodi postoji opravdana sumnja da je Stolić informacije dostavljao Goluboviću, a on ih dalje prenosio pripadnicima te grupe.

Stolić i Golubović terete se da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a Stolić i za jedno krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Stolić je u pritvoru u Požarevcu od septembra gde, Više javno tužilaštvo u tom gradu vodi istragu protiv njega zbog krivičnog dela prinuda u pokušaju.

U tom slučaju su osumničeni i pripadnik BIA M.K. i Slađan Konstantinović, koji se sumnjiče da su pokušali da prinudom preuzmu ugostitljski objekat od jednog Požarevljanina.

Stolić je inače bio uhapšen 12. juna zbog Belivukove grupe i u pritvoru je bio dva meseca, jer u roku od dva meseca nije podnet optužni predlog protiv njega u skraćenom postupku, pa mu je pritvor ukinut po sili zakona 6. avgusta.

Istragu u tom slučaju protiv njega počelo je Posebno odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ali je u međuvremenu njegov slučaj preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar