Patrijarh Porfirije podelio paketiće: Kada deci damo ljubav poklonili smo im ceo svet

Patrijarh srpski Porfirije je u Hramu Svetog Save podelio hiljadu božićnih paketića deci bez roditeljskog staranja i porodicama sa četvoro i više dece.

Na svečanosti u Hramu Svetog Save, patrijarh je poručio da je porodica svetinja i da je upravo na okupu drže deca i ljubav.

Darujte deci ljubav, pre svega ljubav mame i tate, jer kada se oni međusobno vole onda su deca radosna, a tužna su i boli ih više od bilo kakve kazne i oštre reči kada se ne slažu i svađaju, poručio je patrijarh.

„Ta roditeljska ljubav najvažnije je što roditelji mogu da poklone svojoj deci, kada im to poklone, poklonili su im ceo svet – čvrst temelj na kojem stoje, snagu da mogu da se nose sa različitim izazovima. Ljubav koju im roditelji daju je kompas i orijentir kojim putem treba da idu da bi bili čestiti ljudi“, kazao je patrijarh.

Dodao je da mu je veoma drago što je sa porodicama koje imaju više dece i što su tu deca bez roditeljskog staranja iz Zvečanske.

Na pitanje da li bi prokomentarisao potpisivanje Temeljnog ugovora između SPC i države Crne Gore, patrijarh je poručio da je sada tema Božić.

„Tema nad temama je rođenje Hristovo“, rekao je patrijarh i dodao da su sve ostale teme mehur od sapunice.

Paketiće je obezbedilo Versko dobrotvorno starateljstvo SPC, u saradnji sa organizacijom Naši Srbi i donatorima.

Pre podele paketića hor „Slavujčići“ izveo je duhovne pesme. Svečanosti je prisustvovala ministarka Darija Kisić Tepavčević.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar