Pančevo, kad nastavnici i đaci oslikaju zimsku čaroliju

Đacima OŠ „Branko Radičević“ iz Pančeva lako je da urone u prazničnu čaroliju, u svet iz bajke, gde živi Deda Mraz, irvasi i vilenjaci, gde ih očekuju pokloni i zimske radosti, jer su to stvorili u svojoj školi, na podsticaj direktora, učitelja i nastavnika.

Oni su želeli da deci ulepšaju radni prostor, na jednostavan način, od jeftinih i lako dostupnih materijala, a ipak lepo i veselo.

Deca su slikala zimske motive i na prozorima, a igračke su sve ručno napravljene. Ideja za ukrašavanje krenula je od kamina, a onda je mašta uzletela.

„Znamo da je kamin jedna čarolija novogodišnja, gde se Deda Mraz spušta kroz odžak, ostavlja nam poklone i ispunjava želje, tako da je sve krenulo od kamina“, kaže Marica Radovančev, učiteljica.

Snežana Bokanić, nastavnica ispričala je da su deca tu radila i da je to bitno, da su na časovima tehnike i tehnologije, u okviru praktičnog rada, izrađivali ukrase za tu njihovu postavku.

Korona je razlog što u ovom prelepom ambijentu neće biti novogodišnje žurke, ali će deca radosno dočekati kraj polugodišta, očekujuću praznike i raspust.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar