Održana sednica Vlade; Vučić: Odgovorni će morati da snose posledice

Predsednik Vučić istakao je da Priština neće dozvoliti održavanje referenduma 16. januara.

„Imamo sve više problema na KiM. Priština je donela odluku i obavestila nas neformalno da nam neće dozvoliti održavanje referenduma 16. januara. Pokušaćemo da razgovaramo sa Briselom da ih ubede da se omogući građanima srpske nacionalnosti da glasaju“, rekao je Vučić.

Iako naše vlasti puštaju njihove zvaničnike, formalne, neformalne da ulaze na teritoriju centralne Srbije, ponašamo se, kaže, odgovorno i ozbiljno, a oni ne puštaju ni Petra Petkovića, ni druge da uđu na KiM.

To, konstatovao je, nailazi na sve veću osudu međunarodne zajednice, ali ne dovoljno.

„Zabrinut sam šta mogu da budu budući potezi Prištine“, rekao je Vučić.

Kada je reč o situaciji u regionu, ukazao je da je primetno da se sa posebnom pažnjom prati napredak Srbije.

Vučić je rekao da je primetno da su Zagreb i Priština na najistaknutiji način, ali i delovi političkog Sarajeva iskazuju nezadovoljstvo i prate brzinu napretka Srbije, jačanje njene finansijske snage, ali i snaženje vojske, sa željom da to ne ide tom brzinom.

„Za nas je važno da se držimo naše politike poštovanja Dejtonskog sporazuma, integriteta BiH, ali i RS“, rekao je on.

Vučić je ukazao da je Srbija pomogla četiri najsiromašnije srpski naseljene opštine, tri u RS, i jedna u Feredaciji – Kostajnica, Dubica, Nevesinje i Drvar šest miliona evra, i da će sada biti upućeno dodatnih šest miliona evra.

„To je ogroman novac za te četiri po broju stanovnika male opštine. Srbija radi i gradi od škola do domova zdravlja u svakoj opštini na teritoriji RS, to je naša pomoć. Srbija želi mir, stabilnost, poštuje međunarodno pravo. To što tražimo od drugih važi i za nas“, istakao je Vučić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar