Određen pritvor upravniku i vaspitaču niškog zatvora

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, a u saradnji sa BIA, uhapšeni su upravnik niškog zatvora D. P. i zatvorski vaspitač S.M. kao i H.J, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Osumnjičeni su da su tražili 5.000 evra za pozitivan izveštaj o zatvoreniku.

Osumnjičenom D.P se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita, a osumnjičenima S.M i H.J izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita u pomaganju.

Nakon saslušanja osumnjičenih D.P, S.M i H.J  sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebnog odeljenja za organizovani kriminal je doneo rešenje kojim je  osumnjičenima određen pritvor u trajanju do 30 dana i to prema D.P i S.M usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Prema H.J pritvor je određen usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i  ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. 

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću u roku od  tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar