Odloženo saslušanje Belivuka i Miljkovića

Saslušanje je odloženo jer je iz Advokatske komore Beograd stigao dopis da su beogradski advokati u obistavi rada te da ne postupaju u predmetima, rečeno je Tanjgu u tužilaštvu.

Oni su prvi put ispitani ovim povodom 1. decembra, kada su, kako su Tanjugu tada rekli njihovi branioci, negirali krivična dela za koja se terete i izneli svoju odbranu, tvrdeći da u vreme tih ubistava nisu ni bili na teritoriji Crne Gore i da nemaju nikakva saznanja u vezi sa ubistvima za koja ih tereti crnogorsko tužilaštvo.

Crnogorsko tužilaštvo ih tereti za ubistva Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmicu Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore Belivuku, Miljkoviću kao i Nebojši Jankoviću i Ratku Živkoviću na teret stavlja krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo.

Belivuk, Miljković i Janković su dali odbranu da nisu izvršili krivična dela i objasnili da tada nisu bili na teritoriji Crne Gore, da su na teritoriju Crne Gore ušli legalno kada su se vratili u Srbiju, rekao je tada novinarima njihov branilac Dejan Lazarević.

Kako je naveo, oni se nisu branili ćutanjem, ali kako nisu dobili sve materijale, nisu mogli da se izjasne o navodima o navodnom sklanjanju tela, krečenju kuće i ukljanjanju tragova.

Belivuk, Miljković i Janković optuženi su u Beogradu za pet brutalnih ubistava, preprodaju droge, otmice, držanje i nošenje oružja, i čeka se zakazivanje početka suđenja.

Protiv Belivuka i Miljkovića tužilaštvo za organizovani kriminal vodi još dve istrage, za ubistvo Mitića i zbog pranja para.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar