Novi zonski sistem parkiranja u Beogradu

Oko 2.000 parking mesta u blokovima 21 i 22, koja su do sada bila u plavoj zoni, ubuduće će biti u zelenoj, ističu u saopštenju.

Takođe od ponedeljka, zelenoj zoni pripadaće i blokovi 19a i 23, koji do sada nisu bili obuhvaćeni zonskim sistemom parkiranja.

„Kontrola naplate parkiranja na oko 1.300 parking mesta na novoobeleženim mestima u blokovima 19a i 23 počeće 10. januara sledeće godine, kako bi se stanari i posetioci upoznali sa novim sistemom“, najavili su u „Parking servisu“.

Dodaju da će blagovremeno obavestiti sve stanovnike i posetioce da će se kontrola i naplata parkiranja obavljati radnim danima od 7 do 21 čas i subotom od 7 do 14 časova.

„Parkiranje je ograničeno na 180 minuta, uz mogućnost da se po isteku trećeg plaćenog sata doplati još jedan sat parkiranja. Cena sata parkiranja u zelenoj zoni je 41 dinar, dok je cena produženog sata 140 dinara“, podsećaju u saopštenju.

Mesečna povlašćena parking karta za stanare je 457 dinara, dok je za osobe sa invaliditetom besplatna.

Stanari sa prijavljenim prebivalištem u ulicama koje pripadaju blokovima 19a, 21, 22 i 23, koji imaju automobil na svoje ime, imaju pravo na povlašćenu parking kartu (ePPK), koju mogu kupiti u poslovnicama korisničkog servisa „Parking servisa“, ali i putem elektronskog šaltera www.eparking.rs.

„Uvođenjem zonskog sistema parkiranja i kontrole parkiranja i u ovom delu Novog Beograda biće uveden komunalni red u oblasti parkiranja, a stanarima će biti omogućeno lakše parkiranje“, naveli su u „Parking servisu“.  

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar