Novi klavir za đake pirotske muzičke škole

Veliki novogodišnji paket za učenike Muzičke škole u Pirotu – polukoncertni klavir. U ulozi deda mraza Vlada Republike Srbije. I eto „Malih pirata“ na novim dirkama.

„Dirke su bolje nekako. Na starom klaviru je bilo da se malo pomeraju i nije bilo baš lako da se svira. Najviše volim da sviram klavir, a od pesama najviše volim „Pirate“, kaže Sava Jovanović, učenik Muzičke škole „Dr Dragutin Gostuški“, a profesorka klavira Irena Vezenković dodaje: „Deca su do sada svirala na starim instrumentima, koji su se, naravno, svake godine par puta štimovali. Ali, nije to taj osećaj, kao kad stigne novi, pogotovu polukoncertni klavir. Velika je sreća za nas.“

Učenici muziče škole „Dr Dragutin Gostuški“ u ovoj, već, odlazećoj godini, postigli su izuzetne rezultate.

„Mi smo u 2021. godini imali gotovo šezdeset nagrada. Zaista smo zadovoljni uspehom, koji su učenici postigli. To su prva mesta, druga i treća i to na republičkom i međunarodnom nivou. Nama to zaista puno znači, jer ćemo na taj način urediti i svoju koncertnu salu, a i omogućiti učenicima i nastavnicima da sviraju na kvalitetnom instrumentu“, kaže Marija Mijalković, direktorka Muzičke škole „Dr Dragutin Gostuški“.

Polukoncertni klavir čeka novi podijum u sali, a đaci i profesori novu školu. To je, već, poruka za gradskog deda mraza, koji će, valjda, do naredne godine, staviti i ovu želju na listu prioriteta.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar